***       Водещите новини за деня до 13.00 ч., 

...
   ***   
   Водещите новини за деня до 13.00 ч., 
Коментари Харесай

Водещите новини! Северна Корея изстреля балистична ракета. Путин пристигна на космодрума Восточний. Изслушват Тодор Тагарев в НС


   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 13 септември   

 

Северна Корея изстреля минимум една балистична ракета край източното си крайбрежие, оповестиха южнокорейският Обединен съвет на началник-щабовете и японската брегова защита, съобщи Ройтерс.

Това се случи единствено няколко часа преди водачът Ким Чен-ун да се срещне с Владимир Путин в Русия.

Не бяха предоставени детайлности за размера или обсега на ракетата. Но към пет минути след предизвестието за изстрелването японската брегова защита заяви, че ракетата е паднала.

***

Путин разгласи пътуването си до космодрума, до момента в който говореше на пленарната сесия на Източния стопански конгрес. Той обаче отхвърли да разкрие задачата на пътуването си. " Имам своя съответна стратегия там, когато стигна, ще разберете ", сподели президентът, съобщи Българска телеграфна агенция.

***

Въпросите към него са свързани най-вече с позицията на България към новите районни проекти за отбрана на територията на НАТО и сигурността в Черноморския район.

***

„ Искам да благодаря на България и Румъния, че управляват пътя. Те са водачи – демонстрираха най-хубави практики и за убежището, и за връщането. България и Румъния са част от нашето шенгенско пространство. Нека ги пуснем вътре без повече закъснение “, сподели тя. 

Думите ѝ бяха посрещнати с бурни овации.

***

***

„ Първата позиция е на зърнопроизводителите, които желаят възбраната да продължи и упрекват държавното управление в липса на държавна поддръжка. 

Втората позиция е на държавното управление, което има грижа да обезпечи по-ниски цени на питателните артикули, на фуражите, по-ниска инфлация, повече приходи в бюджета от импорт и експорт, както и поддръжка на засегнатите зърнопроизводители “.

***

„ Нека да е ясно, че страната има ангажимент на първо място към своите жители. Това, което направиха зърнопроизводителите пролетта, да стачкуват, да плашат с блокиране на страната, единствено и единствено да продължат да си помпат облагите, до момента в който хората заплащат по-високи цени за хранителни артикули, е неприемливо “.

***

Русия увеличи съществено прогнозата си за инфлацията за идващите две години и одобри, че рублата ще продължи да отслабва по отношение на $, сочат макроикономическите параметри, готови от министерството на стопанската система предвид на продължение на войната в Украйна и повишаване на обвързваните с нея разноски, съобщи Ройтерс.

***

Части от новата съветска 25-а общовойскова войска (25 CAA) евентуално са ситуирани в Украйна за първи път. Това се показва в последния разследващ отчет на Министерството на защитата на Англия.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР